Ekol Demir
Sektörün Öncü Markası
Bizi Ara

4140 İmalat Çeliği Satan Firmalar

4140 İmalat Çeliği Satan Firmalar

4140 imalat çeliği bünyesinde barındırdığı yüksek miktarda karbon ile ön plana çıkar. Sertleşmeye elverişli yapısı ile büyük dikkat çeken bu çelik türü, ıslah işleminin hemen ardından belirli yüklerin altında yüksek tokluk niteliği sergiler. İndüksiyon edilebilirliği fazla olan 4140 imalat çeliği, son derece büyük bir dayanıklılığa sahiptir.

Büyük oranda tercih edilen 4140 imalat çeliği, çeşitli sektörlerde karşımıza çıkar. Üretimi oldukça yüksek olan 4140 imalat çeliği, İstanbul, Eskişehir, Ankara ve Bursa gibi büyük illerimizde üretimi çokça bulunan bir çelik türüdür. Piyasada çok fazla demir çelik firması vardır ve uzun yıllardan beri bu alanda hizmet veren Ekol Demir Çelik A.Ş firması da işini hakkı ile yapan bir firmadır. 4140 imalat çeliği üretimi de yapan Ekol Demir Çelik firmasının yönetim kurulu başkanlığını Elif Tülay yapmaktadır. Kaliteli bir hizmet sunan bu firma ile demir çelik gereksinimlerinizi karşılayabilirsiniz. 4140 imalat çeliği satan firmalar çok sayıda olduğu için, kafanız bazı noktalarda karışabilir. Bu noktada iyi bir araştırma yaparak, tercihinizi köklü bir firmadan yana kullanmanız fayda sağlayacaktır.

4140 İmalat Çeliği

4140 imalat çeliği yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Çelik çeşitleri arasında yer alan 4140 imalat çeliği, ısıl işlem görerek sertleşme özelliği kazanır. Karbon değeri yüksek olan bu çelik türü, yüksek bir sertleşmeye sahiptir. Ekol Demir Çelik firmasının da ürettiği 4140 imalat çeliğinin piyasadaki kullanım değeri oldukça fazladır. Yüksek bir dayanıklılık gösteren bu çelik türü özellikle uçak yapımında büyük bir kullanım değerine sahiptir.

Piyasada 4140 imalat çeliği üreten çok sayıda firma bulunmaktadır. Uzun yıllardan beri bu alanda hizmet sunmuş bir firma ile bu alandaki ihtiyacınızı gönül rahatlığı ile giderebilirsiniz. Makine ve parça sektöründe de büyük oranda kullanılan bu çelik türü, sertleşmeye elverişli olan mekanik niteliklerinden dolayı tercih edilirler. Motor parçaları, otomobil ve makine parçaları, dövme parçaları, mil çeşitleri, akslar, dişliler ve piston kollarının üretilmesi 4140 imalat çeliği ile sağlanabilir. Fakat bu parçaların üretilebilmesi için, doğru bir imalat çeliğinin kullanılması büyük bir önem teşkil eder. Aksi durumda üretimlerde beklenen verimin çok altında bir verim ile karşılanabilir.

4140 İmalat Çeliğinin Kimyasal Özellikleri

4140 imalat çeliğinin kimyasal özellikleri hakkında bilgi vermek isteriz. 4140 imalat çeliği;

  • 0.0035 smax
  • 0,0035 pmax
  • 0,80 mn kimyasal bileşenler barındırır.
  • Sertleşebilir özelliği vardır.
  • Süreklilik ve yüksek dayanım gücü gösterir.
  • Yüksek karbon ieçermektedir.
  • Alaşımsızdır.
  • Mangan alaşımlı, krom alaşımlı ve krom molibden alaşımlıdır.

4140 İmalat Çeliği Mekanik Özellikler

4140 imalat çeliği mekanik özellikleri hakkında da kısaca bilgi ermek isteriz. 4140 imalat çelik türünün mekanik özellikleri değişkenlik göstermektedir. Her imalat çeliğinin türüne göre farklı mekanik özelliği bulunduğunu belirtmek de fayda var. İnternet üzerinden 4140 imalat çeliğinin mekanik özelliklerini tablo şeklinde bulabilir, detaylıca inceleyebilirsiniz.

4140 İmalat Çeliklerinin Genel Kullanım Alanları

Çok fazla kullanım alanına sahip olan 4140 imalat çeliği, genel anlamda sürekliliği yüksek olan parçalarda kullanılması ile dikkatleri üzerine çeker.  Farklı sektörlerde kullanılan 4140 imalat çeliği yedek parça üretiminde büyük bir oranda kullanılmaktadır. Uçak yapımında da olmazsa olmaz bir yere sahip olan 4140 imalat çeliği, bugün demir çelik alanında önemli bir yere sahiptir. İşte 4140 imalat çeliklerinin gelen kullanım alanları şu şekildedir:

  • Ziraat ve inşaat makinelerinde
  • Uçak yapımında
  • Araç yapımında
  • Yivli mil ve kovanında
  • Krank kollarında
  • Krank millerinde
  • Takım tezgahlarında kullanılmaktadır.