Ekol Demir
Sektörün Öncü Markası
Bizi Ara

4340 İmalat Çeliği Satan Firmalar

4340 İmalat Çeliği Satan Firmalar

İyi mekanik özelliklere sahip olan 4340 imalat çeliği, yüksek setlik ve aşınma dayanımı ile dikkatleri üzerine çeker. Uçaklarda, motor parçalarında, otomobillerde, krank ve ksantrik millerde, kovanlar ve direksiyon parçalarında kullanılan 4340 imalat çeliği, yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Yüksek tokluk niteliğine sahip olan bu çelik türü, yüzey sertleştirmeye de uygunluk gösterir.

Optimum mikroyapıya sahip olan 4340 imalat çeliği, maksimum performans ile beraber güvenilir bir yapıya, yüksek homojenliğe ve yüksek işlenebilirliğe de sahiptir. Aks, aks ovanı, dingil, krank mili, taşıt ve motor yapımları gibi zorlanan parçalarda 4340 imalat çeliği büyük bir rol oynar. 4340 imalat çeliği satan firmalar piyasa da çok fazla olmaları sebebi ile kafa karışıklığına yol açmaktadır. Bu noktada yönetim kurulu başkanlığını Elif Tülay hanımefendinin yaptığı Ekol Demir Çelik A.Ş sağladığı demir çelik hizmetinin yanı sıra 4340 imalat çeliği üretimi ile de %100 müşteri memnuniyeti yaratmaktadır. Eskişehir, Bursa, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerimizde hizmet sağlayan bu firma, piyasanın en iyisi olma yolunda emin adımlar ile yürümektedir. Aldığınız hizmetten asla pişman olmayacağınız bu firma ile çok uzun yıllar iş yapacağınıza gönül rahatlığı ile emin olabilirsiniz. Kaliteli malzemeleri ile yaptığı hizmetin hakkını veren Ekol Demir Çelik A.Ş, piyasada başka hiçbir firmada olmayan ürünler üretmektedir.

4340 İmalat Çeliği

4340 imalat çeliği büyük bölümlerde dayanıklılığı artırmak amacı ile kullanılmaktadır. Düşük alaşımlı bir çelik türü olarak karşımıza çıkan bu çelik, daha çok otomotiv sektöründe, uçak yapımlarında, aks ve krank gibi dayanıklılık gerektiren alanlarda kullanılır. Nikel krom bolibden çeliği olarak da bilinen 4340 imalat çeliği, sertleştirilmiş ve temperlenmiş olarak tedarik edilmesi ile dikkatleri üzerine çeker. Önceden temperlenmiş ve sertleştirilmiş 4340 imalat çeliği, alev ya da indüstiyon sertliği ve nitrürleme ile sertleştirilebilir. Üretimi esnasında bükülmesi ve oluşmasına izin verilen bu çelik türü, son zamanlarda yaygın bir biçimde kullanılmaktadır. Alaşımlı çelikler arasında görülen bu çelik türü, dayanıklılığı ile de dikkat çekmektedir. 4340 imalat çeliğinin malzemesi, diğer alaşımlı çeliklerin gerekli kuvveti verecek biçimde sertleşmediği durumlarda da kullanılır. Fazla stresli parçalar için harika bir seçimdir. 4340 imalat çeliğinde tüm geleneksel yöntemler işlenebilir. Kullanılabilirliği sebebi ile 4340 imalat çeliği kaliteli bir çelik olarak karşımıza çıkar.

4340 İmalat Çelik Uygulaması

Çoğu sanayi sektöründe kullanılan 4340 imalat çeliği, yüksek çekme ve dayanma gerektiren uygulamalarda kullanılır. Yüksek dayanıklılık gösteren bu çeliğin tipik bazı uygulamaları şu şekildedir:

  • Uçak iniş takımı
  • Makine yapımı
  • Otomotiv
  • Enerji nakil dişlileri ve milleri gibi transfer sistemleri
  • Petrol ve gaz sondajı
  • Sıcak ve soğuk şekillendirme
  • Dövme
  • Genel mühendislik endüstrisi ve yapısal kullanım uygulamaları (mandrenler, ağır iş milleri, kaplinler, kalıplar, dişliler, akslar, pimler)

4340 İmalat Çeliği İşlenilebilirlik, Kaynak

İşleme en iyi tavlanmış ya da normalleştirilmiş, teperlenmiş durumla 4340 imalat çeliği ile yapılır. Tornalama, testere, delme vs. bütün geleneksel yöntemler bu çelik türüne kolayca işlenebilir. 4340 imalat çeliğin temperlenmiş ve sertleştirilmiş durumda kaynak yapılması pek tavsiye edilmeyen bir durumdur. Kaynak ısısı etkilenen bölgedeki mekanik nitelikler değişeceğinden mümkünse su verme çatlağı tehlikesinden dolayı kaçınılmaya özen gösterilmelidir.

Kaynak yapılması gereken durumlarda önceden ısıtılması ve bunu kaynak esnasında korumaya dikkat edilmesi gerekir. Kaynak işleminin sonrasında gerilme temperlenmeden ve sertleşmeden önce 650 dereceye kadar rahatlar. Piyasada var olan pek çok firmadan temin edebileceğiniz 440 imalat çeliği, bahsetmiş olduğumuz gibi pek çok alanda kullanılmaktadır.